Reklam:

För ett tag sen såg jag på Google Reader att Binero hade skrivit ett nytt blogginlägg som handlar om detta att PTS (Post- & Telestyrelsen) vill att registreringar av domäner innehållande bokstavskombinationen B-A-N-K ska kräva förprövning vid registrering. Detta gör alltså att det inte kommer att fritt gå att registrera domäner med en relativt vanlig bokstavskombination som bank. Ett problem som tagits upp är för till exempel orter som Bankeryd eller för alla dem som heter bank i efternamn

Men framför allt handlar det om att man inte ska hålla på att plocka undan vissa ord och undergräva friheten att registrera domäner. För kommer ett sådant här beslut så lär det komma fler som vill skydda vissa ord! Idag är vi i det läget att PTS har krävt att .SE (som sköter den svenska domänen) ska svara senast den 1 oktober och med hot om vite sluta registrera utan kontroll senast den 15 oktober.

Så, vad kan man göra? Jag rekommenderar att man skriver under Bineros protestlista, Namnbank.se, om man är emot detta.

Du kan läsa mer hos .SE, Binero 1 & 2, Loopia, Crystone, Jonathan Sulo, Internet Sweden. För en längre lista ta en titt här.

Tyckte du detta var intressant? Läs mer om vad andra bloggare skrivit om , , , , , , , .

3 Responses to “Bank, ett hot mot .SE”

Leave a Reply

*